Ekspertët: Fërkoni këto dy pika pas gjunjëve për të zëvëndësuar ilaçet

Ndërsa rritemi, kyçet tona bëhen më të ngurtësuara dhe dhimbja e shpinës bëhet zakon. Shumë produkte në treg pretendojnë se ndihmojnë me dhimbjen dhe inflamacionin, por njerëzit nuk duan ta mbushin trupin e tyre me kimikate të ndryshme.

Terapia e presionit është një teknikë e lashtë shëruese që gradualisht ushtron presion në pikat kyçe, të cilat aktivizojnë aftësinë e trupit për të shëruar veten. Kolegji i Terapistëve Profesionistë të Melburnit raporton se terapia me presion e ka origjinën nga kinezët e lashtë.

Është shkruar shumë për terapinë e stresit dhe përfitimet e saj. Midis tyre janë rritja e qarkullimit të gjakut, relaksimi i thellë dhe lehtësimi i dhimbjeve të muskujve.

Cilat pika ndihmojnë në lehtësimin e ngurtësisë?

Dy pikat që sugjeron Michael Reed në Acupressure.com janë GB34 dhe ST36.

Si funksionojnë këto pika?

Sipas Modern Reflexology, GB34 ndodhet në anën e këmbës, pak poshtë gjurit , pothuajse përpara skajit të kockës së jashtme. Natural Herbal Remedies raporton se ST36 është 4 gishta poshtë gjurit dhe një gisht nga jashtë. Reed rekomandon fërkimin e këtyre zonave me forcë çdo ditë për të lehtësuar ngurtësimin e muskujve.

Përveç ngurtësisë, GB34 mund të zvogëlojë të përzierat, të vjellat, dhimbjet e nervit shiatik, dhimbjen e ijeve dhe verdhëzën. ST36 ndihmon në stimulimin e muskujve, tretjen, zvogëlimin e lodhjes dhe lehtësimin e dhimbjeve të menstruacioneve.

Çfarë tjetër mund të bëni për të reduktuar ngurtësinë?

Përveç terapisë me presion, një gjumë i mirë dhe i thellë do t’u japë muskujve tuaj kohë të mjaftueshme për t’u rinovuar. Flini diku të ngrohtë dhe pa energji elektrike.

Bëni një dush të ngrohtë për të relaksuar muskujt e tensionuar dhe për të rritur rrjedhjen e gjakut. Të gjitha këto gjëra të thjeshta ndihmojnë për të reduktuar ngurtësimin e mëngjesit pa pasur nevojë të merrni ilaçe.


Shtuar 15.01.2022 15:52