Dhjetëra fëmijë azilkërkues në Angli rrëmbehen nga bandat në hotelin e “Home Oficce”

Dhjetra fëmijë azilkërkues janë rrëmbyer nga bandat nga një hotel në Brighton i drejtuar nga Zyra e Brendshme (Home Office).

Një sinjalizues, i cili punon për kontraktorin e Home Office Mitie, dhe burime për mbrojtjen e fëmijëve përshkruajnë se si ata rrëmbehen nga rruga jashtë hotelit dhe futen në makina.

“Fëmijët po merren nga jashtë ndërtesës, po zhduken dhe nuk gjenden. Ata po merren nga rruga nga trafikantët”, tha burimi.

Mësohet se Home Office është paralajmëruar vazhdimisht nga policia se banorët e pambrojtur të hotelit, fëmijët azilkërkues që kishin mbërritur së fundmi në MB pa prindër ose kujdestarë, do të ishin në shënjestër të rrjeteve kriminale, shkruan The Guardian. 

Rreth 600 fëmijë të pashoqëruar kanë kaluar nëpër hotelin Sussex në 18 muajt e fundit, me 136 të raportuar të zhdukur. Më shumë se gjysma e tyre, 79, mbeten të pagjetur.

Sekretarja e brendshm, Yvette Cooper, e përshkroi zbulimin si “me të vërtetë të tmerrshëm dhe skandaloz” dhe i bëri thirrje qeverisë të zbulonte se sa fëmijë ishin zhdukur dhe çfarë po bëhej për t’i gjetur ata.

Ajo shtoi: “Suella Braverman, sekretarja e Brendshme, ka dështuar të veprojë sipas paralajmërimeve të përsëritura që i janë dhënë në lidhje me masat mbrojtëse krejtësisht të papërshtatshme për fëmijët në kujdesin e tyre.”

“Është një shpërdorim total i detyrës për Home Office që të dështojë në mbrojtjen e sigurisë së fëmijëve ose të godasë bandat duke i vënë ata në rrezik të tmerrshëm. Ministrat duhet të vendosin urgjentisht masa të reja mbrojtjeje.”

Informatori i Mitie përshkroi gjithashtu dëshmitarë të fëmijëve të trafikuar nga një hotel i ngjashëm i drejtuar nga Home Office në Hythe, Kent, duke vlerësuar se 10% e të rinjve zhdukeshin çdo javë.

Burimi për mbrojtjen e fëmijëve tha se disa nga fëmijët e humbur nga hoteli Brighton mund të jenë trafikuar deri në Mançester dhe Skoci. Një rast është nën hetim nga policia Metropolitane në Londër.

Të dhënat e zbuluara në tetor treguan se 222 fëmijë të pashoqëruar azilkërkues mungonin në hotelet e drejtuara nga Home Office.

Ministrat pranuan se nuk kishin asnjë ide për vendndodhjen e tyre.

Të dhënat e reja të publikuara sipas Aktit të Lirisë së Informacionit tregojnë se fëmijët e sapoardhur të pashoqëruar kalojnë mesatarisht 16.5 ditë në hotelet e Home Office përpara se të transferohen në kujdesin e këshillit në të gjithë vendin./Albeu.com/


Shtuar 22.01.2023 09:27