Shërbeu edhe në Kosovë, gjendet i pajetë trupi i ushtarit ekstremist që kërcënonte mjekë e politikanë

Një trup i pajetë është gjetur në Belgjikë, i cili dyshohet se është i një ushtari të djathtë ekstremis që ndodhej në arrati.

Qindra forca të sigurisë kërkuan një pjesë të Belgjikës veri-lindore pas zhdukjes më 17 maj të Jurgen Konings, i cili ishte në një listë vëzhgimi anti-terrorizëm, kishte kërcënuar një virolog të vjetër të përfshirë në programin e vendit Covid-19 dhe kishte grumbulluar armë të rënda.

Sipas Guardian, trupi u gjet të dielën nga njerëzit që ecnin në pyll pranë qytetit të Dilsen-Stokkem. Policia tha se provat fillestare treguan se ishte Conings dhe se ai vrau veten, por vijon ekzaminimi i trupit.

46 vjeçari kishte fshehur raketa anti-tank dhe armë të tjera të rënda në një kazermë të ushtrisë para se të zhdukej. Ai kishte kërcënuar disa njerëz në muajt e fundit, duke përfshirë virologun dhe u vendos në listën e vëzhgimit federal kundër terrorizmit në shkurt.
Conings kishte një karrierë tre-dekadëshe pas tij si një shënjestër ekspert përpara se të fillonte të bënte kërcënime dhe vërejtje raciste në Facebook. Atij iu dha sanksione disiplinore por përsëri u lejua të punonte me armë.

Conings, i cili thuhet se shërbeu në Kosovë, Irak dhe Afganistan, besohej se ishte i armatosur dhe i rrezikshëm pasi ai dyshohej për vjedhje armësh nga një bazë ushtarake ku ai punonte si instruktor.

Shtuar 20.06.2021 18:08