Studimi: Nëse qendroni gjysëm ore ulur, duhet të ecni 5 minuta

Sipas studimit të fundit nga Universiteti Kolumbia në Nju Jork, vetëm 5 minuta ecje çdo gjysmë ore mund të lehtësojë disa nga efektet e dëmshme të qëndrimit ulur për periudha të gjata kohe.

Kjo do të thotë se ka shumë studime sipas të cilave të ulesh për disa orë, si në kushte zyre, është një rrezik për shëndetin, edhe për ata që bëjnë ushtrime rregullisht.

Sipas këtij studimi, edhe përmirësimet e vogla në aktivitetin fizik mund të kenë ndikim në sheqerin në gjak dhe tensionin e gjakut. Kjo është rreth 40 minuta aktivitet fizik gjatë tetë orëve të ditës së punës, të mjaftueshme për të filluar një mënyrë jetese më të shëndetshme.

Tani dihet mirë se qëndrimi në këmbë dhe ecja rrit rrjedhjen e gjakut, veçanërisht në këmbë. Ato ndihmojnë edhe në metabolizmin e sheqernave dhe të yndyrave.


Shtuar 7.03.2023 19:57