6 ushqimet që po e dëmtojnë tiroiden tuaj pa e kuptuar

Ka shumë ushqime që janë të dëmshme për shëndetin tonë por që ne nuk i dimë. Më poshtë ne do t’ju tregojmë se cilat janë ato ushqime që dëmtojnë pa kuptuar tiroiden.

Sheqeri

Nëse sheqeri është i rafinuar, ky ndryshon më tej nivelet e glukozës në gjak. Nëse dëshironi të shmangni një sëmundje autoimune të tiroides, duhet të përmirësoni shëndetin e pankreasit dhe të mbani nivele adekuate të hormoneve, pastaj të eliminoni atë përbërës nga dieta juaj.

Kafeja

Nëse pini kafe mesatarisht, është mirë, por nëse pija konsumohet në sasi të mëdha, është më mirë ta rishikoni këtë zakon. Ajo çfarë ndodh është se tejkalimi i kafesë kompromenton funksionimin e duhur të gjëndrës adrenale. Për të marrë një ide, pirja e kafesë stimulon sekretimin e hormoneve epinefrinë dhe norepinefrinë përmes gjëndrave të veshkave. Çfarë do të thotë kjo? Kjo nënkupton që të keni lodhje adrenale dhe probleme me tiroiden.

Patatet e skuqura

Patatet e skuqura ose ndonjë ushqim tjetër që është i skuqur, do të ndikojë më shumë tek tiroidja. Përveç veprimeve të drejtpërdrejta në trupin tonë, ushqimet e skuqura ndikojnë negativisht në barnat dhe sekretimin e hormoneve tiroide.

Gluteni

Ky është një kërcënim shumë serioz për shëndetin e tiroides sepse përmban një proteinë të quajtur gliadinë. Ajo çfarë ndodh është se tiroidja prodhon një substancë shumë të ngjashme me gliadin, kështu që kur ne konsumojnë ushqime që përmbajnë gluten, të tilla si bukë, makarona apo ushqime të tjera gluten përmbajnë, trupi do të reagojë përmes sistemit imunitar, duke i shkatërruar të dyja.

Soja

Ju nuk jeni të detyruar të ndërprisni ngrënien e sojës, por duhet ta konsumoni të mënyrë të moderuar. Por nëse vendosni të hiqni dorë nga soja, ju do të bëni një zgjedhje inteligjente.

Perimet Cruciferous

Lakra, lulelakra dhe brokoli janë të dobishme për shëndetin, por kur vjen puna te problemet e tiroides, do të ishte më mirë të shmangeshin këto ushqime. Në fakt, ato ju dëmtojnë vetëm nëse dieta e tyre nuk është e balancuar mirë.


Shtuar 6.01.2022 13:50