Zvicra përgatit paketën e re të ndihmës humanitare për ukrainasit

Konfederata Zvicerane po përgatit një paketë të re ndihme humanitare për ukrainasit.

Deklarata përkatëse është bërë nga kryeministri ukrainas Denys Shmyhal në Facebook , pas takimit të tij me Presidentin e Konfederatës Zvicerane Ignazio Cassis në Kiev.

“Një vizitë e rëndësishme e Presidentit të Konfederatës Zvicerane Ignazio Cassis në sfondin e sulmeve masive raketore të Rusisë. Ne e vlerësojmë një shfaqje kaq të guximshme mbështetjeje”, ka shkruar Shmyhal.

Sipas fjalëve të tij, terroristët rusë po godasin qëllimisht infrastrukturën energjetike të Ukrainës.

“Nga ana e Qeverisë, ne po bëjmë gjithçka që mundemi për të ruajtur stabilitetin e furnizimit me energji elektrike, ngrohje dhe ujë të pijshëm për popullatën”, theksoi Shmyhal.

Kryeministri i Ukrainës falënderoi partnerët për mbështetjen e tyre, konkretisht Zvicrën.

Sipas Shmyhal, Konferenca e Luganos u bë pikënisja për dialogun ndërkombëtar për rimëkëmbjen e Ukrainës.

“Brenda një jave, ne do të vazhdojmë punën tonë për rindërtimin e menjëhershëm dhe të pasluftës në nivel shkencor dhe ekspert në Berlin,” shtoi Shmyhal.

Më 20 tetor 2022, Ukraina dhe Zvicra nënshkruan gjithashtu marrëveshje për bashkëpunim në fushën e kërkimit të personave të zhdukur.

Në 2022-2023, pala zvicerane po planifikon të furnizojë me pajisje speciale mjeko-ligjore për të kontribuar në aktivitetet e identifikimit të Qendrës Shtetërore të Ekspertëve të Kërkimeve Shkencore Mjekoligjore.


Shtuar 21.10.2022 07:15