Zgjedhjet në Britaninë e Madhe/ Si po përdoren bandat shqiptare për efekt elektoral, kush i favorizon…

Në Mbretërinë e Bashkuar mbahen zgjedhjet e parakohshme në 4 korrik, ku sipas sondazheve laburistët kryesojnë përballë konservatorëve. Në mesin e fushatës zgjedhore, mediat angleze kanë rikthyer në vëmendje grupet kriminale që operojnë në Mbretërinë e Bashkuar.

Pse asnjë departament i qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar, më së paku Ministria e Brendshme apo Policia, nuk janë në gjendje të ndalojnë rritjen e bandave të egra kriminale që hyjnë në Mbretërinë e Bashkuar nga Shqipëria dhe gjykatat dhe gjykatat e emigracionit, në mënyrë rutinore përkrahin krerët e bandave dhe anëtarët e bandave shqiptare, duke i lejuar ata të jetojnë përgjithmonë në Britani, shkruan në një artikull të publikuar pak ditë më parë GBN.

Në artikull thuhet se sot, kontigjenti më i madh i shtetasve të huaj në burgjet e Britanisë së Madhe janë shqiptarë, në total 1475. Të burgosurit britanikë pretendojnë se shumë sektorët në burgjet e Mbretërisë së Bashkuar tani kontrollohen nga grupe shumë të disiplinuara të banditëve shqiptarë, të cilët vetë duhet t’u binden urdhrave të kryekomandantëve të bandave.

Njëra prej tyre, banda e quajtur ‘Hellbanianz’ janë, ose ishin, me bazë në një pronë në Barking, me anëtarë që shpesh shfaqin shfrytëzimet e tyre kriminale në mediat sociale, shkruan gbnews.

Edhe më keq, gjykatat e azilit në Mbretërinë e Bashkuar dhanë pëlqimin midis viteve 2021-2022 për më shumë se gjysmën e të gjithë kërkuesve shqiptarë, edhe pse Shqipëria është një vend krejtësisht i sigurt sipas standardeve ndërkombëtare.

Nga çfarë mund të ikin shqiptarët, përveç varfërisë, e cila nuk është dhe nuk ka qenë kurrë një rrugë legale drejt azilit.

Në janar, dy liderë të këqij shqiptarë të krimit Gjelosh Kolicaj dhe Resul Rahova, u burgosën për pastrim parash dhe trafik droge – por gjyqtarët i lejuan ata të shmangnin dëbimin pasi kjo do të ‘shkelte të drejtat e tyre të njeriut, sipas nenit 8 të Konventës Evropiane mbi Të Drejtat e Njeriut (GJEDNJ).

Dyshja organizuan grupe korrierësh udhëtuan 80 herë nga Britania e Madhe në dy vjet drejt Shqipërisë, duke marrë me vete para në valixhe prej më shumë se 100,000 £ ose gjithsej 8 milionë £ të sekretuara në atdheun e tyre.

Pas 14 vitesh në pushtet, Qeveria konservatore, ka dështuar në mënyrë të veçantë për të mbrojtur britanikët nga këta gangsterë – dhe duket shumë e pamundur që ndonjë qeveri e ardhshme laburiste, pas 4 korrikut të ndërmarrë veprime të rrepta.

Është interesante se bandat irlandeze të dikurshme dominonin mashtrimet në ankandet e makinave të përdorura, në hedhjen masive të mbeturinave dhe në ngritjen e vendeve të karvanëve në zonat rurale dhe më pas kërkonin para nga vendasit për t’i larguar.

Përveç kësaj, ishin vietnamezët ata që dikur kontrollonin shumicën e furnizimit me drogë në MB.

Por jo më: në të dyja rastet, kriminelët më të dhunshëm dhe të pamëshirshëm nga Shqipëria kanë lënë mënjanë të gjitha bandat e tjera – jo më pak për shkak se shqiptarët janë të armatosur dhe nuk do të hezitojnë t’i përdorin ato ndaj atyre që u pengojnë.

Gangsterë të dënuar pretendojnë se nuk mund të deportohen në Shqipëri pasi burgjet nuk janë ‘të sigurta’.

Në të vërtetë nuk është vetëm Britania e Madhe, por pjesa më e madhe e Evropës, e cila ajo që duhet të kontrollojë krimin shqiptar pasi tentakulat e tyre depërtojnë në shumë komunitete të Evropës.


Shtuar 23.06.2024 08:25