Shkenca ngjall shpresë për njerëzimin, zbulimi i ri kapërcen shumë sëmundje

“Miu me gjemba” zbulimi më i ri i shkencës vërtetuar se ka aftësi të jashtëzakonshme rigjeneruese.

Ky zbulim supozohet të sjellë shpresë për kapërcimin e shumë sëmundjeve.

Sipas disa eksperimenteve tek këto brejtës, dëmtimet shkatërruese të lëkurës, zemrës, veshkave dhe palcës kurrizore është regjistruar duke u rikuperuar nga paraliza brenda disa javësh.

Miu i bashkohet një listë të veçantë të specieve të njohura që në gjendje të rigjenerojnë pjesë të rëndësishme të trupit të tyre, duke përfshirë hardhucat dhe Axolotls, një lloj salamanderi i gjetur në Meksikë, që kanë fuqi të jashtëzakonshme shëruese që i lejojnë ata të rigjenerojnë gjymtyrë të tëra./albeu.com

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BBC News (@bbcnews)