Qytetarët solidarizohen me humbjen e nënës dhe 3 fëmijët, hedhin trëndafila në lumin Buna

Ditën e sotme, qytetarët e Shkodrës kanë hedhur lule në lumin Buna, ku humbën jetën Alma Arrazi dhe tre fëmijët e saj.

Nënkryetarja e Bashkisë Shkodër, Teuta Qyteza, u shpreh e pikëlluar për tragjedinë që ka ndodhur në këtë qytet.

Gjithashtu, ajo shprehet se; “Si nënë si grua si përfaqësuese e bashkisë Shkodër ndihem shumë e trishtuar dhe e pikëlluar, sepse pikërisht në këtë ditë që ishte ftesë dhe tamam siç është jeta vetë ku përgatitemi për një gëzim dhe ndodh një pikëllim”.

“Jemi sot të gjithë bashkë në këtë ditë që Shkodrës i fali 6 Majin Ditën E Luleve në kërkim të disa luleve që u shkëputën tragjikisht nga jeta. Në qytetin e Shkodrës, është bërë tashmë traditë që të festohet me fëmijë, lule, me këngë, recitime, por sot të gjithëve u mungonte diçka thelbësore shpirtërore këtij gëzimi. Është ky kërkim që vazhdon ende të bëhet sepse ende nuk janë gjetur tre trupa, për të cilën asgjë s’na ndalon të shpresojmë se mund t’i gjejmë gjallë, por ama e kemi Eriseldën të gjetur, e pajetë që sot përcillet në banesën e fundit. Si nënë si grua si përfaqësuese e bashkisë Shkodër ndihem shumë e trishtuar dhe e pikëlluar, sepse pikërisht në këtë ditë që ishte ftesë dhe tamam siç është jeta vetë ku përgatitemi për një gëzim dhe ndodh një pikëllim. Por populli jonë e ka pasur si zakon të mbledhë forcat dhe Erildës lutemi të pushojë paq dhe nëna bashkë me fëmijët të gjendet”, tha Teuta Qyteza.

Kujtojmë që deri më tani, është gjetur trupi i vajzës 9-vjeçe dhe po kërkohet pa ndërprerje, për trupat e nënës dhe 2 fëmijëve të tjerë.

Forcat e Armatosura janë në gatishmëri të plotë, sa herë është e nevojshme në ndihmë të qytetarëve dhe komunitetit.

Ndërkohë, kërkimet kanë nisur edhe nga autoritetet e Malit të Zi. Ata janë kontaktuar nga pala shqiptare, për të kontrolluar në pjesën e lumit Buna që kalon në kufirin malazez.


Shtuar 6.05.2024 15:06