Poeti arbëresh ndahet nga jeta

Presidenti Meta ka shprehur keqardhjen për ndarjen nga jeta të poetit arbëresh, profesor Pietro Napoletano.

Ai shkruan se vepra dhe aktiviteti i tij letrar bashkëkohor ka lënë gjurmë të thella në kulturën tonë të përbashkët dhe gjuhën arbërore.

“Me keqardhje mësova për ndarjen nga jeta të profesor Pietro Napoletano, poet arbëresh nga komuna Firmo e rajonit të Kalabrisë.
Vepra dhe aktiviteti i tij letrar bashkëkohor ka lënë gjurmë të thella në kuturën tonë të përbashkët dhe gjuhën arbërore.
Poezitë e Napoletanos në arbërisht “Ka kroi i Pirukes” dhe “Brinj mullirit” nuk janë vetëm një dëshmi e talentit të tij të rrallë letrar, por dhe të dashurisë së jashtëzakonshme për gjuhës arbëreshe.

I bashkohem dhembjes së familjes dhe ngushëllimeve të të gjithë arbëreshëve të dashur dhe miqve të tij. 🇦🇱🇮🇹”, shkruan Kreu i Shtetit.

 

 

Shtuar 8.05.2021 02:05