Omicron, Moderna ka gati dozën përforcuese në Mars

Kompania e prodhimit të vaksinave, Moderna, pritet të zhvillojë një dozë përforcuese në muajin Mars për variantin e ri, Omicron.

Kompania po punon gjithashtu për të zhvilluar një vaksinë që do të synojë deri në katër variante të SARS-CoV-2, duke përfshirë Omicron. Por do të duhen edhe shumë muaj për t’u zhvilluar, shtoi Hogg.

Rasti i parë i variantit Omicron në SHBA u zbulua në Kaliforni, sipas një njoftimi nga Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve. Autoritetet shëndetësore po shqyrtojnë nëse ky variant është më ngjitës, shkakton simptoma më të rënda apo mund ti shpëtojë mbrojtjes së vaksinave.

Hong tha se kompania po kryen studime për të kuptuar nëse ata që janë vaksinuar plotësisht janë më të mbrojtur nga varianti./albeu.com/