Ish-ambasadori gjerman: Formimi i qeverisë së re do të zgjasë me muaj

Një ish -ambasador gjerman në Mbretërinë e Bashkuar dhe SHBA ka thënë për BBC, se formimi i një qeverie të re të zgjasë me muaj.

Peter Ammon tha se ai priste që Angela Merkel të mbetej në vendin e saj si kancelare ndërsa palët kërkonin të formonin “një koalicion trepalësh”.

Ai vuri në dukje se Olaf Scholz ishte në pozicionin kryesor për t’u bërë kancelar i ardhshëm pasi Partia e Gjelbër e kishte bërë të qartë preferencën e tyre për një koalicion me SPD.

Më tej shtoi se FDP nuk mund të refuzojë përsëri për të bërë të mundur formimin e një qeverie.

Megjithatë, Ammon vuri në dukje se çdo koalicion i mundshëm trepalësh mund të jetë më pak i qëndrueshëm se një koalicion tradicional i dyanshëm.

Ai tha se ndryshimi i klimës kishte qenë “tema më e rëndësishme” në zgjedhje, megjithëse ai theksoi se Gjermania pasqyronte kombet e tjera perëndimore ku linjat e ndarjes ishin formuar në të gjithë spektrin politik./albeu.com


Shtuar 26.09.2021 21:11