Vendimi për të mbyllur llogarinë e Trump nga Facebook do të rishqyrtohet më 5 maj

Llogaria e Trump është suspenduar për inicim të trazirave të 6 janarit në senat.

Presidenti i mëparshëm i SHBA Donald Trump është suspenduar nga rrjetet sociale disa muaj më parë për shkak që nxiti trazirat e 6 janarit në sentat.

Mirëpo Facebook do të rishqyrtoj suspendimin e llogarisë së tij nesër, dhe do të vendos se a do të mbyllet llogaria e tij plotësisht apo do të rikthehet.

Trump me vite të tëra ka shkelur rregulloret e platformave sociale, mirëpo ato janë penalizuar lehtësisht ose fare, për këtë arsye këtë herë u morën masa më të denja.

Facebook dhe Instagram thanë se llogaritë e tij do të mbyllen të paktën deri në fund të presidencës së tij, dhe tani kanë vendosur një panel që do të marr vendimin për llogarinë e ij.

Facebook është kritikuar shumë për paaftësinë e tyre për të reaguar shpejtë dhe me efikasitet ndaj informacioneve të rreme, shpërndarjes së urrejtjes dhe influencimit të zgjedhjeve.


Shtuar 5.05.2021 11:52