Përdorni këtë produkt të thjeshtë nga kuzhina për të “shndërruar” flokët tuaja

Soda e bukës është një produkt i zakonshëm që mund të gjendet pothuajse në çdo kuzhinë. Është shumë e gjithanshme, kështu që mund të përdoret si në ushqim ashtu edhe në pastrim. Përveç kësaj, soda e bukës ka edhe efekte të ndryshme shëndetësore dhe terapeutike.

Përkatësisht, ka aftësinë të ndalojë rënien e flokëve dhe të stimulojë rritjen e tyre. Soda e bukës vepron si një shampo natyrale sepse mund të pastrojë flokët. Siç mund ta shihni, ky përbërës ka përfitime të mahnitshme për flokët tuaj. Pra, pse të mos e përdorni në vend të shampos tuaj të zakonshme?

Stimulon rritjen e flokëve

Në fakt, soda e bukës mund t’i pastrojë plotësisht flokët tuaj dhe t’i bëjë ato të buta dhe të shëndetshme. Do t’ju ndihmojë gjithashtu të hiqni papastëritë e tepërta nga flokët, gjë që do t’i lejojë ata të bëhen të fortë për një kohë të gjatë.

Eliminoni klorin

Klori mund të dëmtojë flokët. Gjithashtu, mund të ndryshojë ngjyrën e flokëve tuaj. Soda e bukës heq klorin nga flokët dhe skalpi i kokës, duke parandaluar kështu dëmtimin e tyre.

Shtuar 26.01.2022 14:43