Çfarë i ndodh fytyrës suaj nëse flini me grim çdo natë

Ashtu si të gjitha zakonet e tjera higjienike, është e rëndësishme të vendosni një rutinë për pastrimin e fytyrës para se të shkoni në shtrat. Mbetjet e make-up-it bllokojnë poret dhe mund të shkaktojnë probleme serioze të lëkurës që është e vështirë të eliminohen më vonë. Përveç kësaj, mos heqja e grimit para gjumit ndikon në plakjen e parakohshme.

Puçrrat

Aknet dhe puçrrat në fytyrë janë një makth i vërtetë, ato janë të vështira për t’u hequr dhe nëse nuk trajtohen, gjendja vetëm sa përkeqësohet. Të shkosh në shtrat me grim është shkaktari kryesor i bllokimit të poreve dhe formimit të puçrrave.

Lëkurë e pajetë

Për të pasur një fytyrë të shëndetshme dhe plot shkëlqim këshillohet që ta lani atë duke

përdorur një eksfoliues për të hequr papastërtitë nga poret tuaja. Grimi shpesh ka përbërës të dëmshëm për lëkurën tuaj, ndaj edhe mund të ketë një ndikim negativ kur mbahet me orë të tejzgjaturatua duke shkaktuar skuqje, njolla dhe inflamacion.

Plakja e parakohshme

Dëshironi të dukeni më të vjetër? Kjo është përgjigja që të gjithë do të përgjigjen me “jo”. Nëse dëshironi të shmangni plakjen e parakohshme, thjesht hiqni grimin çdo natë, pavarësisht se sa të lodhur jeni. Gjumi me grim shkakton zhvillim të parakohshëm të rrudhave, dhe gjithashtu shkakton dëmtim të shtresës së korneumit, barrierës më të jashtme mbrojtëse të lëkurës.


Shtuar 11.05.2024 10:49