A e dini për sa kohë ruhet në frigorifer një pulë e gatuar?

Keni gatuar një pulë të tërë dhe keni mjaft mbetje, por sa zgjat pula e pjekur në frigorifer? Shumica e copave të pulës nuk mbahen aq gjatë sa mund të mendoni.

Pula është proteina jonë e preferuar. Është e thjeshtë për t’u gatuar dhe shkon mirë me pothuajse çdo gjë: sallata, sanduiçe, taco, supa, meze dhe sigurisht pjatat kryesore. Ne priremi të pjekim një pulë të tërë dhe të kemi mjaft mish të mbetur për disa vakte. Por sa kohë ruhet pula në frigorifer? Jo aq sa mendoni. Më poshtë janë rekomandimet nga ekspertët e sigurisë ushqimore, në varësi të llojit të pulës.

Ne frigorifer

Pulë e plotë, gjoks pule ose pulë të bluar.Ftohni brenda dy orëve nga zierja dhe hani brenda tre deri në katër ditë.

Sallat pule

Vendoseni në frigorifer menjëherë pas përgatitjes dhe konsumojeni brenda tre deri në pesë ditë. Filloni të numëroni nga dita kur u gatua pula, jo nga dita kur u përgatit sallata. Majoneza nuk ngrin mirë, ndaj mos e ngrini.

Suxhuk pule, në ambalazh hermetik

Vendoseni në frigorifer dhe përdorni brenda dy javësh nga blerja ose brenda një jave nga data e skadencës. Pasi të hapet paketa, konsumojeni brenda tre deri në pesë ditë.

Në ngrirje

Të gjitha pjesët e pulës qëndrojnë afërsisht të njëjtën kohë në frigorifer: rreth një vit. Megjithatë, ekziston një kufi përtej të cilit cilësia fillon të bjerë. Për pulën e pjekur kjo është rreth muajit të katërt. Pas kësaj kohe, pula do të humbasë shijen dhe strukturën e saj kur ringrohet.


Shtuar 12.06.2024 16:11