Zbulohet skandali në garën për kryeministër në Britani, Rishi Sunak i dërgonte mesazhe qytetarëve (FOTO LAJM)

Duket se Britania është nën ethet e garës për kreun e ri të konservatorëve dhe kryeministrin e ri.

Por ndërkohë që gara është në pikën e saj të nxehtë, një skandal është zbuluar në lidhje me kandidatin Rishi Sunak.

Express shkruan se ish-kancelari është tallur pasi u ka dërguar një skenar të sugjeruar mbështetësve të tij se si ta mbështesin atë në mediat sociale. Ai përfshin fraza të preferuara të aksioneve që anëtarët konservatorë duhet t’i përdorin kur bëjnë kërkesën e tyre që Sunak të jetë Kryeministër.

Mbështetësit e Liz Truss e kanë shfrytëzuar rrjedhjen për të pretenduar se është provë se kandidati nuk është joautentik. Skenari që po qarkullon mes mbështetësve thotë: “Emri im është (fut emrin) dhe jetoj në (fut një zonë elektorale).

“Unë jam duke mbështetur Rishi Sunak sepse (zgjodhi opsionin ose fut një nga tuajat).”

Ka katër arsye të sugjeruara për të zgjedhur që mbështetësit të shpjegojnë pse po mbështesin deputetin e Richmond.

1. Ai është i vetmi kandidat që do të rindërtojë ekonominë tonë në mënyrë që të mund të shkurtojmë taksat.

2. Ai është i vetmi kandidat që do të mundë Starmer’s Labour dhe do të fitojë zgjedhjet e përgjithshme.

3. Ai do ta mbajë Brexit-in të sigurt dhe do të japë vullnetin e popullit.

4. Ai ka një plan për të mposhtur inflacionet dhe më pas për të mposhtur Laburistët.”