Shpresa për të mbijetuar nga tërmeti po shuhet në Turqi dhe Siri

Kërkimi për të mbijetuarit e tërmetit në Turqi dhe Siri arriti një pikë kritike, me ekipet e shpëtimit nga disa vende që ndihmuan vendasit të kalonin rrënojat dhe ekspertët paralajmëruan se shpresa realiste për të gjetur ndonjë në temperaturat nën ngrirje po shuhet shpejt.

Me dëmet nga tërmetet e së hënës të përhapura kaq gjerësisht, ekspertët thanë se dritarja e mbijetesës po mbyllej shpejt, edhe me kaq shumë njerëz të përfshirë në përpjekjet e shpëtimit, shkruan Al Jazeera.

Ekipet e shpëtimit formuan zinxhirë njerëzorë teksa përpiqeshin të gërmonin nëpër ndërtesa të shembura, duke bërë thirrje për qetësi herë pas here me shpresën për të dëgjuar lutjet e mbytura për ndihmë. /albeu.com


Shtuar 8.02.2023 22:33