Putin mirëpret planin e Kinës për të zgjidhur “krizën akute” në Ukrainë

Vladimir Putin ka mirëpritur planin e Kinës për të zgjidhur “krizën akute” në Ukrainë, në fillim të bisedimeve me Xi Jinping në Kremlin.

Presidenti rus i tha homologut të tij kinez se ai kishte parë propozimet e tij për një rezolutë dhe se ai i shikonte ato me respekt.

Duke folur në bisedimet jozyrtare në fillim të vizitës shtetërore të Xi, Putin tha gjithashtu se Rusia ishte “pak ziliqare” ndaj zhvillimit të shpejtë të Kinës në dekadat e fundit.

“Gjatë viteve të fundit, Kina ka bërë një përparim në zhvillimin e saj. Në të gjithë botën ajo shkakton interesa dhe ne jemi xhelozë,” tha ai.

Udhëheqësi kinez u përgjigj duke thënë se është “i bindur” se Putin do të gëzojë mbështetjen publike në Rusi përpara zgjedhjeve presidenciale të planifikuara për vitin e ardhshëm.

“Falë lidershipit tuaj të fortë, Rusia ka bërë përparim të rëndësishëm në arritjen e prosperitetit të vendit në vitet e fundit,” tha ai.

“Jam i sigurt se populli rus do t’ju mbështesë fuqishëm në përpjekjet tuaja të mira.”/albeu.com


Shtuar 20.03.2023 15:27