Këto janë vendet që kanë konfirmuar raste me varinatin Omicron deri më tani

Kombet në mbarë botën po garojnë për të identifikuar sa raste të variantit Omicron Covid-19 kanë, pasi frika mbi  përhapjen i detyron qeveritë të mbyllin kufijtë dhe të rishikojnë kufizimet.

Mutacioni i ri, Omicron, i cili është potencialishtmë i transmetueshëm, u zbulua për herë të parë në Afrikën e Jugut dhe që atëherë është zbuluar në disa vende.

Albeu.com ju sjell më poshtë një listë e vendeve që kanë konfirmuar rastet e para me këtë variant.

Australi: 2 raste

Austri: 1 rast

Belgjikë: 1 rast

Botsvana: 19 raste

Kanada: 2 raste

Republika Çeke: 1 rast

Danimarka: 2 raste

Gjermani: 3 raste

Hong Kong: 3 raste

Izrael: 1 rast

Itali: 1 rast

Holandë: 13 raste

Portugali: 13 raste

Afrika e Jugut: 77 raste

Mbretëria e Bashkuar: 9 raste./albeu.com


Shtuar 29.11.2021 15:21