Eksperti britanik: Mutacioni “Omicron” nuk do të çojë në rifillimin e pandemisë

Pas variantit të ri të Covid “Omircon” bota është e shqetësuar për një rifillim të pandemisë. Por eksperti britanik Andreë Pollard ka shprehur optimizëm, duke thënë se vaksinat ekzistuese mund të ofrojnë mbrojtje kundër variantit të ri.

“Mendoj se kemi njëfarë optimizmi që vaksina duhet të funksionojë edhe kundër këtij varianti, për sa i përket intelektit serioz, por duhet të presim vërtet disa javë për ta konfirmuar. Është jashtëzakonisht e pamundur që një pandemi të rifillojë në një popullatë të vaksinuar siç e pamë vitin e kaluar”, tha Pollard, drejtor i Grupit të Vaksinave të Oksfordit, i cili zhvilloi vaksinën AstraZeneca.

Pollard shtoi se është ende herët për të nxjerrë përfundime në lidhje me ndikimin që do të ketë varianti Omicron dhe ishte gjithashtu optimist se një vaksinë e re, nëse është e nevojshme, mund të zhvillohet shpejt.

“Procesi se si ne zhvillojmë një vaksinë të re po bëhet gjithnjë e më i mirë. Pra, nëse është e nevojshme, kjo është diçka që mund të bëhet shumë shpejt”, theksoi ai./albeu.com


Shtuar 27.11.2021 12:08