Gjermania: Embargoja e plotë ndaj energjisë ruse do të ishte shkatërruese për Evropën

Ne raportuam më herët se kancelari gjerman Olaf Scholz tha se pushtimi rus i Ukrainës ishte “i mbërthyer” dhe se presidenti Vladimir Putin duhej “të dëgjonte të vërtetën”.

Ai paralajmëroi gjithashtu se sugjerimet për një embargo të menjëhershme ndaj furnizimeve ruse të energjisë duhet të hidhen poshtë pasi ndikimi në Evropë do të ishte shkatërrues.

Ai tha se Gjermania ishte në procesin e pavarësimit nga burimet ruse të energjisë, por “që ta bësh këtë nga një ditë në tjetrën do ta shtynte vendin tonë dhe të gjithë Evropën në një recesion”.

Ai paralajmëroi se “të gjitha industritë do të ishin në prag [të kolapsit]” dhe se sanksionet ekzistuese anti-ruse tashmë po i goditnin rëndë qytetarët gjermanë.