Franca miraton dozën e tretë për fëmijët nën 18 vjeç

Franca bën me dije që dozat përforcuese të vaksinës COVID-19 mund të merren tre muaj pas vaksinimit të plotë. Sipas autoriteteve Shëndetësore edhe grupmoshat 12 deri në 17 vjecc mund të marrin dozën e tretë.

90 mijë raste të rregjistruara në 24 orët e fundit, Franca thyen rekord infektimesh që nga fillimi i pandemisë. Franca pritet të shënoi deri në 100 mijë infektime në ditë deri në fund të dhjetorit për shkak të përhapjes së Omicron sipas situatës epidemologjike
78.1% e popullsisë franceze (52.686.872 persona) kanë marrë të paktën një dozë të vaksinës dhe 76.5% janë plotësisht të vaksinuar ndërsa 21,742,825 persona kanë marrë dozën përforcuese.


Shtuar 24.12.2021 12:20