25 mijë raste me COVID-19 në ditë, Indonezia përballet me krizë oksigjeni

Qeveria e Indonezisë ka urdhëruar prodhuesit e oksigjenit t’i japin përparësi nevojave mjekësore pasi një rritje në rastet e Covid ka çuar në mungesa në një numër qytetesh.

Spitalet thonë se ata po luftojnë në kufirin e kapacitetit të tyre, me një që raporton se 63 pacientë vdiqën ndërsa mungonte oksigjeni.

Vendi aktualisht po regjistron më shumë se 25,000 raste të reja çdo ditë.

Kriza i atribuohet rritjes së udhëtimeve dhe variantit më ngjitës të deltës që përhapet në të gjithë vendin.

Indonezia ka pasur shpërthimin më të keq të Covid në Azinë Juglindore, me rreth 2.3 milion raste pozitive dhe më shumë se 60,000 vdekje deri më tani./albeu.com

Shtuar 5.07.2021 08:22