14 vite Kosovë e pavarur, shqiptarët e Anglisë festojnë nën flamurin kuqezi (VIDEO)

Ditën e sotme Kosova festoi 14 vjetorin e pavarësisë.

Në Kosovë gjatë ditës së sotme janë organizuar një sërë aktivitetesh të rëndësishme, në kuadër të përkujtimit të pavarësisë.

Në një video për albeu.com, shihen edhe shqiptarët në Angli duke festuar me flamujt kuqezi këtë ditë të rëndësishme për gjithë shqiptarinë.

Kujtojmë se në mbledhjen e jashtëzakonshme në Kuvendin e Kosovës në Prishtinë, më 17 shkurt të vitit 2008, ku merrnin pjesë 109 nga gjithsej 120 deputetë, Kuvendi i Kosovës njëzëri shpalli Kosovën shtet të pavarur, sovran dhe demokratik.

Deri më tani pavarësia e Kosovës është njohur nga 113 shtete në botë./albeu.com/