Shifër rekord, sa skuadra shqiptare marin pjesë në Europë

Njëmbëdhjetë skuadra shqiptare nga katër shtete (Kosovë, Shqipëri, Mali i Zi dhe Maqedonia e Veriut) do të pushtojnë garat evropiane në futboll.  Kjo është bukuri, për herë të parë në histori shqiptare, më së shumti skuadra në garat evropiane, tri në eliminatoret e Ligës së Kampionëve, dhe 8 në Ligës e Konferencës të Evropës.

Kosova përfaqësohet me tre skuadra: Prishtina në Ligën e Kampionëve, Llapi në Liga Evropa dhe javën e ardhshme vendoset Drita apo Ballkani

Shqipëria është me katër skuadra, ndërsa Deçiqi nga Tuzi i Malit të Zi garon në eliminatoret e Ligës Europa.

Nga Maqedonia e Veriut: Shkëndija në Ligën e Kampionëve, FC Shkupi dhe Struga Trim & Lum në Ligën Europa.

 


Shtuar 17.05.2021 16:33