Kriza energjitike prek edhe futbollin, vendimi i ri që ka marrë Serie A

Kriza energjitike prek edhe futbollin, ky është vendimi i ri që ka marrë Serie AShare Button Gazeta BlicNe mbledhjen e fundit të Lega Seria A, që zgjati rreth 45 minuta (u miratua buxheti për sezonin 2022-2023), presidenti Lorenzo Casini prezantoi përmbledhjen e punës së kryer në ditët e fundit me fokusin në temën e emergjencës energjetike.

Janë marrë një sërë nismash për të kursyer energjinë, ku përfshihet zvogëlimi i kohës së ndriçimit të dritave në stadiume, me një limit maksimal përdorimi prej 4 orësh.

Në ndeshjet që fillojnë në orën 12.30 dhe 18:00, momenti i ndezjes së plotë është reduktuar nga 90 në 60 minuta, aq sa për të kalibruar mjetet ndezëse dhe për t’u dhënë kohë tifozëve që të dalin nga stadiumi.E gjithë kjo, duke nisur nga java e pestë e kampionatit. Në këtë mënyrë do të arrihet një reduktim prej rreth 25% i kohëve të ndriçimit. Jo vetëm kaq: në të ardhmen do të synohen zgjidhje për të reduktuar ndikimin energjetik të stadiumeve, si përdorimi i LED-ve ose instalimi i paneleve fotovoltaike.

Jo vetëm ndriçimi, pasi do të kërkohet optimizimi i konsumit të energjisë për ngrohjen e fushave: “Është hapi i parë, tani për tani”, komentoi presidenti i Lega Casini”, në një kohë të vështirë krize energjitike duhet të jemi shembull për kursimin energjisë.