Pse duhet të pini një gotë ujë pas çdo vakti?

Opinionet ndryshojnë nëse është mirë të pini ujë kur hani. Sidoqoftë, thuhet se pirja e ujit në kohën e vaktit mund të ndërhyjë në tretjen e ushqimit.

Nga ana tjetër, ka disa që zgjedhin të plotësojnë një vakt të shijshëm me një gotë ujë.

Çfarë duhet të dinë ata të kategorisë së dytë?

Sipas ekspertëve, uji pas vaktit ka të bëjë me tretjen dhe jo vetëm që nuk e parandalon por edhe e lehtëson atë. E njëjta gjë vlen edhe për pirjen e ujit gjatë vaktit tuaj. Uji, vërejnë ekspertët, nuk hollon lëngjet gastrike, kështu që procesi i prishjes së ushqimit zhvillohet normalisht.

Në veçanti, uji, si lëngjet e tjera, ndihmon në prishjen e ushqimit në mënyrë që trupi të thithë lëndët ushqyese që gjenden në të./albeu.com


Shtuar 18.05.2021 13:44