Një gjë që shumë prej jush bëjnë në det mund t’ju kushtojë

Duhet të mbani mend momentet e lumturisë në fëmijërinë tuaj, kur prindërit ju çuan në plazh.

Realisht, ai kujtim nuk është i plotë, nëse nuk ju kujtohet se shumica prej tyre bërtisnin në vrapimin tuaj të gëzueshëm drejt detit të ftohtë: “Mos u fut papritur në ujë, zemra do të të rrahë.

Me siguri do t’ju kujtohet se ju thanë që fillimisht të lagni duart, fytyrën dhe qafën, dhe vetëm më pas gjoksin dhe stomakun. Më vonë mund të keni pyetur veten nëse uji i ftohtë, pra hyrja e papritur në ujë të ftohtë, është vërtet i rrezikshëm për shëndetin tuaj.

Nëse i keni dëgjuar prindërit në fëmijëri dhe nëse kjo “përgatitje” ju ka mbetur në zakon, keni bërë një gjë të madhe për veten tuaj, shkruan albeu.com.

Gjegjësisht, shkencëtarët kanë konstatuar se hyrja e papritur në ujë të ftohtë paraqet një tronditje të madhe për organizmin.

Hulumtimet kanë treguar se një numër i caktuar i sulme në zemër te personat nën moshën 35 vjeç janë të lidhura me këtë zakon të keq. Pra, as forca dhe forca fizike nuk mjaftojnë për t’u mbrojtur nga ataku në zemër.

Sipas ekspertëve, hyrja në ujë të ngrohtë është një goditje për trupin, por jo aq intensive. Do të ishte më mirë të përgatiteshe vërtet dhe të laget përpara se të zhytesh ose të notosh. /albeu.com/