Cila është sëmundja më e zakonshme?

Sëmundja Alzheimer është një nga llojet më të zakonshme të demencës dhe shfaqet për shkak të vdekjes së qelizave nervore në tru, veçanërisht me moshën.

Hulumtimi i fundit mbi Alzheimer -in tregoi se simptomat e saj më të spikatura janë harresa dhe humbja e drejtimit, përveç problemeve gjuhësore dhe njohëse, të cilat e pengojnë pacientin të bëjë një jetë normale në një masë të madhe.

Hulumtimet kanë treguar se sëmundja e Alzheimerit nuk mund të shërohet, por simptomat e saj mund të lehtësohen përmes një koncepti terapeutik të bazuar në farmakoterapi dhe trajtim jo-farmakologjik, i cili synon të ruajë aftësitë njohëse, siç janë ushtrimet e fitnesit mendor, siç janë: “lojërat me fjalë dhe problemet aritmetike” dhe aftësitë fizike të tilla si: Terapia fizike, ushtrimet për forcimin e muskujve dhe ekuilibrin ”, dhe aftësitë e komunikimit social si:“ të kënduarit, të luajturit, vallëzimi dhe përgatitja e ushqimit në grupe”.


Shtuar 20.09.2021 15:57