Zonja e Parë e Ukrainës paralajmëron liderët botërorë: Kjo luftë mund të shkojë më tej

Olena Zelenska ka paralajmëruar se Rusia do të përpiqet të zgjerojë luftën e saj në vende të tjera dhe “asnjëherë nuk ka synuar të kufizohet në kufijtë e Ukrainës”.

“Kjo luftë mund të shkojë më tej,” tha ajo në një fjalim në Forumin Ekonomik Botëror në Davos.

Duke folur me liderët botërorë, ajo tha se bota duhet të punojë për të shmangur një “krizë globale në shkallë të plotë dhe të plotë”.

Duke iu kthyer mundësisë së një aksidenti bërthamor në Ukrainë, Zelenska tha se “nuk mund të lejojmë që të ndodhë një Çernobil i ri”.

“Ne nuk duam që fëmijët diku në botë të detyrohen të mësojnë se si të mbrohen nga sëmundjet nga rrezatimi”, tha ajo.

Mbikëqyrësi bërthamor i OKB-së është përpjekur prej muajsh të arrijë një rezolutë pasi Rusia mori nën kontroll termocentralin bërthamor të Zaporizhzhia, i cili i është nënshtruar bombardimeve të përsëritura./albeu.com