Zelensky shkarkon të tjerë zyrtarë, nuk dihen ende arsyet

Presidenti ukrainas ka bërë shkarkime të tjera të zyrtarëve të lartë, disa javë pasi shumë zyrtarë të qeverisë u shkarkuan.

Guvernatorët e Luhansk, Odesa dhe Khmelnytskyi u shkarkuan të gjithë.

Në njoftim nuk është dhënë asnjë arsye nga përfaqësuesi parlamentar i qeverisë.

Volodymyr Zelensky ka udhëhequr një aksion pastrimi brenda qeverisë së tij për të luftuar korrupsionin.

Është pjesë e premtimit së tij që Ukraina të anëtarësohet në BE, pasi blloku ka thënë se ai duhet të merret me korrupsionin brenda qeverisë që të jetë në gjendje të anëtarësohet.

Nuk ka asnjë sugjerim që zyrtarët e fundit të shkarkuar kanë qenë të lidhur me korrupsionin. /albeu.com


Shtuar 15.03.2023 09:00