Vdes bosi i mafias italiane, Matteo Messina Denaro

Pas një agonie disaditore, bosi Matteo Messina Denaro, vrasësi i fundit masiv i Cosa Nostra-s i arrestuar në janar pas 30 vitesh në arrati, vdiq në spitalin e L’Aquila. Bosi mafioz vuante nga një formë e rëndë e kancerit të zorrës së trashë, e cila u diagnostikua ndërsa ai ishte ende në kërkim në fund të vitit 2020. Pas kapjes së tij, Messina Denaro iu nënshtrua kimioterapisë në super burgun e L’Aquila, ku ishte ngritur një lloj infermierie për të ngjitur me qelinë.

Ndërhyrjet kirurgjikale

Një ekip onkologësh dhe infermierësh nga spitali i Abruzzo-s e ndoqën vazhdimisht pacientin, i cili u shfaq menjëherë, por në gjendje shumë të rëndë. Në nëntë muajt e paraburgimit, kumbari i Castelvetrano iu nënshtrua dy operacioneve kirurgjikale të lidhura me ndërlikimet e kancerit. Që nga i fundit ai nuk është shëruar kurrë, aq sa mjekët vendosën të mos e kthenin sërish në burg, por ta trajtonin në një dhomë të sigurisë maksimale në spital.

Ndalimi i terapisë

Të premten e datës 22 shtator, mbi bazën e testamentit të gjallë të lënë nga shefi që refuzoi trajtimin agresiv, iu ndërpre dieta dhe u shpall në koma të pakthyeshme. Ditët e fundit menaxhmenti shëndetësor i ASL të L’Aquila ka nisur të organizojë fazat pas vdekjes së Denaros.

Kthimi i trupit në familje

Kthimi i trupit në familje, do të bëbeht nga mbesa dhe avokatja Lorenza Guttadauro dhe vajza e saj e vogël Lorenza Alagna, e njohur së fundmi dhe u takua për herë të parë në burgun e sigurisë maksimale të L’Aquila në prill.