Uragani “Otis” godet Meksikën, 27 viktima dhe 4 persona të zhdukur

Të pakën 27 persona kanë humbur jetën si pasojë e uraganit ‘Otis’ në Akapulko, Meksikë. Autoritetet meksikane bëjnë me dije se 4 persona të tjerë janë shpallur të zhdukur.

Ndërkohë ekspertët po punojnë  për të përcaktuar shkallën e plotë të shkatërrimit të shkaktuar nga Otis, i cili shkaktoi ndërprerje të gjera të komunikimit për banorët dhe ekuipazhet e emergjencës.

Ndërprerjet kanë kufizuar ndjeshëm aftësinë e autoriteteve për të vëzhguar ose ndarë madhësinë e ndikimit të Otis. Por imazhet dhe videot tregojnë erërat e dëmshme dhe shiun e lënë pas rrugëve të mbuluara me disa metra ujë dhe pjesë të mëdha ndërtesash me xhama të thyer dhe infrastrukturë të dëmtuar.

Më shumë se 500,000 shtëpi dhe biznese humbën energjinë elektrike në të gjithë shtetin Guerrero të Meksikës. Shërbimi ishte rikthyer për 40% të të prekurve, tha njësia e energjisë elektrike CFE. Zyrtarët dhe banorët patën pak kohë për t’u përgatitur për ashpërsinë e stuhisë, sepse parashikimet e hershme e nënvlerësuan ndjeshëm kërcënimin. Aeroporti Ndërkombëtar i Akapulkos ka pezulluar funksionimin.


Shtuar 26.10.2023 22:30