Tetori muaji i fundit i marrëveshjes, kreu i Sindikatës së Naftëtarëve: Qeveria të na japë zgjidhje

Naftëtarët e Ballshit mblidhen çdo ditë para mjediseve të unizës me shpresën për të marrë një përgjigje pasi tetori ishte muaji i fundit i marrëveshjes së bërë me qeverinë dhe kjo ishte paga e tyre e fundit.

Kreu i Sindikatës së Naftëtarëve, Sokol Dautaj i ka bërë thirrje Ramës dhe qeverisë që të ulen në tryezë për një zgjidhje, pasi me përfundimin e marrëveshjes ato do të ngelen sërish pa u paguar.

“Naftetarët mblidhen pranë mjediseve te uzinës në Ballsh, pasi ende nuk kanë një përgjigje çfarë do të bëhet me ta. Tetori muaji i fundit qe rreth 850 naftëtarë të uzinës se Ballshit marrin pagat ne baze te marrëveshjes me qeverinë. Deri me sot askush nuk është shprehur mbi te ardhmen e uzinës.

Naftetarët mblidhen pranë mjediseve te uzinës në Ballsh, pasi ende nuk kanë një përgjigje çfarë do të bëhet me ta. Tetori muaji i fundit qe rreth 850 naftëtarë të uzinës se Ballshit marrin pagat ne baze te marrëveshjes me qeverinë. Deri me sot askush nuk është shprehur mbi te ardhmen e uzinës”, është shprehur kreu i sindikatës” , u shpreh ai.

Gjithashtu, naftëtarët thonë se, se prej ditësh shkojnë para uzinës së naftës në Ballsh pasi kamionë të disa kompanive nën kontraktore vijnë për të marrë çfarë ndodhet aty./albeu.com


Shtuar 1.10.2021 11:57