SHBA do të ndihmojë sërish Ukrainën, reagon menjëherë Rusia: Ju i dini pasojat që mund të vijnë!

Presidenti amerikan Joe Biden do të kërkojë 11.7 miliardë dollarë fonde urgjente nga Kongresi për të ofruar ndihmë vdekjeprurëse dhe mbështetje buxhetore për Ukrainën, ka thënë Shtëpia e Bardhë.

Kërkesa për financim emergjent do të përfshijë gjithashtu 2 miliardë dollarë për të trajtuar ndikimin e luftës së Rusisë në Ukrainë në furnizimet me energji amerikane, tha Shalanda Young, drejtore e zyrës së menaxhimit dhe buxhetit të Shtëpisë së Bardhë (OMB).

Kërkesa vjen përpara përfundimit të vitit fiskal 2022 më 30 shtator.

Kongresi nuk ka miratuar ende një projekt-ligj për financimin e vitit 2023 dhe Young tha se ligjvënësit ka të ngjarë të duhet të miratojnë një masë financimi të ndalimit që u jep atyre më shumë kohë për të negociuar një paketë fiskale më gjithëpërfshirëse.

Zëvendësministri i Jashtëm i Rusisë, Sergeo Ryabkov, tha se SHBA po balanconte në kufirin e përfshirjes së drejtpërdrejtë në konflikt.

Ai gjithashtu vuri në dukje doktrinën ushtarake të vendit që parashikon përdorimin e armëve bërthamore në rast të një kërcënimi për ekzistencën e shtetit rus.

“Ne i kemi paralajmëruar në mënyrë të përsëritur SHBA-të për pasojat që mund të vijnë nëse SHBA-ja vazhdon të vërshojë me armë në Ukrainë”, tha zoti Ryabkov.

Duke folur në televizionin shtetëror, Ryabkov tha se “një diferencë shumë e ngushtë që ndan SHBA-në nga bërja palë në konflikt nuk duhet të krijojë një iluzion për forcat e tërbuara anti-ruse se gjithçka do të mbetet ashtu siç është nëse e kalojnë atë”.

Ai tha gjithashtu se Rusia do të shtyjë ofensivën e saj në Ukrainë derisa të arrijë qëllimet e saj.

“Rusia është në gjendje të mbrojë plotësisht interesat e saj dhe qëllimet e operacionit special ushtarak do të arrihen plotësisht,” tha Ryabkov./albeu.com

Shtuar 2.09.2022 20:11