Reshjet e dendura shkaktojnë probleme, balta mbulon Rrugën e Arbrit

Vendi ynë është përfshirë nga reshjet e vazhdueshme të shiut, ku vijojnë të shkaktojnë probleme në rrugët nacionale të vendit tonë.

Në Rrugën e Arbrit, është vështirësuar sërish qarkullimi i automjeteve, për shkak se në fshatin Shkallë të Xibrit vijon të bjerë baltë në asfalt.

Rënia e baltës është në mënyrë të vazhdueshme, ndonëse pastrohet nga makineritë e firmës që po ndërton këtë rrugë.

Për shkak të ujërave nëntokësor balta e cila zbret nga shpati i malit, duket si një “llavë vullkani”.

Prania e baltës në këtë segment, është kthyer në pengesë për qarkullimin normal të automjeteve që qarkullojnë në drejtim të Tiranës dhe Qarkut Dibër.

Drejtuesit e mjeteve shprehen se nuk është ky problemi i vetëm në këtë rrugë, pasi edhe byppasi i Murrizit është i dëmtuar me prani të gropave dhe dëmtim të asfaltit anash karrexhatës.

Ata kërkojnë që ndërhyrjet të bëhen edhe atje pasi rrezikojnë teksa kalojnë në të.


Shtuar 19.01.2024 09:03