Presidentja e KE: Koha që të merret në konsideratë vaksinimi i detyrueshëm

Presidentja e Komisionit Evropian Ursula von der Leyen ka thënë se mendon se është koha që vendet anëtare të BE-së të marrin në konsideratë vaksinimet e detyrueshme.

Ajo tha se masa të tilla kërkoheshin për shkak të shfaqjes së variantit Omicron.

“Nga njëra anë kemi virusin dhe variantet, nga ana tjetër kemi vaksinimin dhe përforcuesit dhe dua që pjesa e dytë të fitojë”, u tha ajo gazetarëve në Bruksel.

“Jo të gjithë mund të vaksinohen,” pranoi ajo, por tha se “shumica dërrmuese mund”.

“Prandaj, mendoj se është e kuptueshme dhe e përshtatshme që ta drejtojmë këtë diskutim tani mbi mënyrën se si mund të inkurajojmë dhe të mendojmë potencialisht për vaksinimin e detyrueshëm brenda Bashkimit Evropian,” shtoi ajo.

“Kjo ka nevojë për diskutim. Kjo ka nevojë për një qasje të përbashkët, por është një diskutim që unë mendoj se duhet të drejtohet.”./albeu.com