Po kaloni një periudhë stresuese? Këto janë dy shenjat që ju dërgon trupi juaj

Ankthi dhe situatat stresuese janë pothuajse një dukuri e përditshme për shumë njerëz.

Dhe ndërsa dhimbja e shpejtë e zemrës ose e stomakut janë dy simptoma të zakonshme, ka edhe disa shenja që mund të mos i mendoni menjëherë se vijnë nga stresi.

1. Rënia e flokëve

Stresi duket shpesh në flokë. Një periudhë me shumë detyrime dhe stres intensiv mund të rezultojë në rënien e flokëve për disa kohë. Kjo periudhë mund të jetë edhe pesë muaj.

2. Skuqje

Edhe nëse mendoni se është një reaksion alergjik, duhet ta shikoni më nga afër pasi stresi dhe një periudhë stresi mund të shkaktojë shfaqjen e skuqjeve të ndryshme në lëkurën tuaj. Në fakt, kjo mund të jetë për shkak të faktit se sistemi juaj imunitar po dobësohet. Në çdo rast, mendimi i një eksperti do t’ju japë përgjigjen e duhur. /albeu.com


Shtuar 15.02.2023 09:05