Nga sot Jeff Bezos nuk është  më CEO i Amazon

Themeluesi i Amazon.com, Jeff Bezis, lagrohet nga posti i CEO-s, pas 27 vjetësh nga themelimi i kompanisë. Vendin e tij do ta zëzë Andu Jassy, një veteran 24-vjeçar i Amazon që ndërtoi dhe drejtoi Amazon Ëeb Services (AËS), biznesi mbizotërues i kompjuterit në cloud.

Gjiganti i shitjeve online, Amazon ka marrë një hov të madh gjatë pandemisë. Shitjet e saj u rritën me 32% në tremujorin e pare.

Për Bezos, fitimi ishte një aspiratë afatgjatë. Që një kompani të ishte e suksesshme duhet të kishte klientë të lumtur me çdo kusht.

Tashmë Bezos do të fokusohet te kompania e tij Blue Origin, pasi gjithmonë ka qenë i magjepsuar nga udhëtimet në hapësirë dhe shumë shpejt pritet të bëjë fluturimin e parë me ekuipazh./albeu.com


Shtuar 5.07.2021 10:42