Mbretëria e Bashkuar: Marrja e Severodonetskut nga Rusia, arritje e rëndësishme për ta

Marrja nga Rusia e qytetit lindor të Severodonetsk është një arritje e rëndësishme në kontekstin e ambicieve të saj të rishikuara dhe të reduktuara, thotë Ministria e Mbrojtjes e Mbretërisë së Bashkuar.

Në prill, dy muaj pas pushtimit, Rusia rishikoi planin e saj të menjëhershëm të fushatës nga synimi për të pushtuar shumicën e Ukrainës, në një ofensivë më të fokusuar në Donbas.

Marrja e kontrollit të Severodonetsk ishte një pjesë kyçe e atij plani sepse është një qendër e madhe industriale dhe zë një pozicion strategjik në lumin Siverskyi Donets.

Megjithatë, Ministria e Mbrojtjes thotë në përditësimin e saj të përditshëm të Ukrainës, “është vetëm një nga disa objektivat sfiduese që Rusisë do t’i duhet të arrijë për të pushtuar të gjithë rajonin e Donbasit”.

“Këto përfshijnë avancimin në qendrën kryesore të Kramatorsk dhe sigurimin e rrugëve kryesore të furnizimit në qytetin e Donetsk,” thotë ai./albeu.com