Si meshkujt ashtu edhe femrat e adhurojnë mjekrën

Ka nga ata që nuk i pëlqejnë, por për shumë prej tyre mjekra është një nga gjërat më tërheqëse te një mashkull.

Meshkujve u pëlqen të rregullojnë mjekrën e gjatë dhe përveçse tërheqin femrat dhe bien në sy me pamjen e tyre, mjekra mund të sjellë edhe përfitime shëndetësore.

Mjekra mbron nga djegia nga dielli, dielli, alergjenët dhe, besoni apo jo, rrudhat. Sigurisht, me kujdes dhe pastrim të rregullt.

Një nga avantazhet e mjekrës është faktori UV, shkruan albeu.com.

Sipas hulumtimeve, ajo ndalon deri në 95% të rrezatimit të dëmshëm, në varësi të densitetit të flokëve. Nëse nuk mund të kujdesen vetë për të, meshkujt mund t’ia lënë gjithmonë në duart e profesionistëve.

Qimet e mjekrës kanë një rrënjë të fortë dhe të trashë dhe shërbejnë si një mbështetje e shkëlqyer për indet, kështu që burrat kanë më pak rrudha në krahasim me gratë.

Mjekra gjithashtu mbron nga ndikimet e jashtme, si i ftohti apo nxehtësia.

Nëse është i trashë, veçanërisht në qafë, ngroh dhe mbron nga i ftohti, kështu që mund të parandalojë dhimbjen e fytit, si dhe ftohjen.

Mustaqet, për shembull, mbrojnë nga alergjitë duke bllokuar rritjen e alergeneve, kështu që mushkëritë do të mbrohen më mirë nga grimcat që janë potencialisht të rrezikshme. /albeu.com/

Shtuar 26.06.2022 10:29