Lojë që përmirëson jetën tuaj në çift

Loja mendohet se është një aktivitet i dobishëm ekskluzivisht tek fëmijët. Të rriturit janë përjashtuar keq nga hulumtimi përkatës, sipas të cilit karakteristikat e mësipërme që janë lidhur me fëmijërinë ndihmojnë në menaxhimin e situatave të vështira psikologjike, si dhe të marrëdhënieve romantike në moshën madhore.

Sipas autorëve, lojërat kontribuojnë në mendime dhe ndjenja pozitive me përfitime të mundshme edhe për trupin, si aktivizimi i hormoneve dhe qarqeve specifike të trurit.

Në të njëjtën kohë, ato janë të përfshira në komunikimin dhe ndërveprimin e individëve, duke ndihmuar për shembull për të menaxhuar më mirë stresin dhe për të zbutur tensionet personale. Këto efekte pozitive mund të aplikohen më vonë në fushën e marrëdhënieve, duke i bërë ato të zgjasin më gjatë falë kënaqësisë dhe besimit.

“Shqyrtimi ynë i literaturës ekzistuese, si dhe hulumtimi nga laboratori ynë sugjeron se loja përmirëson jetën e dashurisë së çifteve”, tha autori kryesor i studimit, Kay Brauer, MSc, nga Universiteti Martin Luther Halle-Wittenberg në Gjermani.

Çfarë përfshin loja? Surprizat e shpeshta për partnerin, historitë dhe rishfaqjet e përvojave të këndshme të përbashkëta apo edhe synimi i përvojave të reja mund të jenë efektive. /albeu.com


Shtuar 28.01.2023 21:59

Tags: ,