Kush janë fëmijët që duhet të vaksinohen? Përgjigjet Manastirliu

Ministrja e Shëndetësisë Ogerta Manastirliu, përmes një postimi në Facebook, ka treguar se cilët fëmijë duhet të vaksinohen, ku dhe kur duhet të vaksinohen dhe si.

Postimi i Manastirliut:

Kush duhet të vaksinohet?

-Fëmijët 12-15 vjeç me sëmundje kronike të përcaktuara

Të gjithë fëmijët 16-18 vjeç

Kur dhe ku?

Menjëherë në çdo qendër shëndetësore apo pikë vaksinimi

Si?

Me kartë identiteti. Fëmijët nën 18-vjeç paraqiten me prindin apo kujdestarin e tyre, i cili aprovon kryerjen e vaksinës.

Çfarë?

Për fëmijët deri në 18-vjeç, aplikohet vaksina Pfizer, sipas rekomandimeve të organizmave ndërkombëtare FDA dhe EMA./albeu.com


Shtuar 10.11.2021 09:42