Konflikti me Turqinë, Mitsotakis i përgjigjet Erdogan: Kushdo që shkel kufijtë tanë do dënohet

Kryeministri grek Kyriakos Mitsotakis i dërgoi mesazhe të qarta Ankarasë gjatë ceremonisë së emërtimit të anijes raketore “Toger Vlahakos” . “Kufijtë tanë janë blu dhe jo gri”, nënvizoi kryeministri ndërsa sqaroi se ujërat grek do të mbeten të pathyeshëm.

“ Problemet zgjidhen në mënyrë paqësore dhe në përputhje me të drejtën ndërkombëtare , kjo është ajo që kërkon populli ynë dhe është një gabim, një gabim i madh, që disa të përpiqen të helmojnë opinionin e tyre publik duke zbuluar armiq atje ku nuk ekzistojnë”, theksoi kryeministri, por theksoi se çdo armë greke është një forcë frenuese paqësore por edhe e legjitimitetit ndërkombëtar.

Duke shprehur falënderimet e tij për burrat dhe gratë e Marinës, Kyriakos Mitsotakis tha se çdo grua dhe burrë grek që mbyll veshët ndaj fishekzjarreve dhe kërcënimeve është mirënjohës ndaj jush.

Kushdo që shkel kufijtë në shekullin e 21-të dënohet” vuri në dukje Mitsotakis dhe e bëri të qartë se nuk ka vend për vizione dhe agjitatorë perandorakë.