Japonia, Australia dhe SHBA-ja dënojnë stërvitjet e Kinës pranë Tajvanit

Ministri japonez i Mbrojtjes Hamada Yasukazu, sekretari amerikan i mbrojtjes Lloyd Austin dhe zv. kryeministri dhe ministri i Mbrojtjes së Australisë Richard Marles dënuan veprimet e Kinës gjatë stërvitjeve të gushtit pranë Tajvanit, në të cilat raketat balistike të lëshuara ranë në zonën ekskluzive ekonomike të Japonisë, njoftoi sot ministria e Mbrojtjes japoneze.

Ministrat konfirmuan synimin e Japonisë, SHBA-së dhe Australisë për të “zgjeruar dhe forcuar stërvitjen dhe aktivitetet, si dhe për të promovuar pajisjet e mbrojtjes dhe bashkëpunimin teknologjik”, raporton TASS.

Hamada, Austin dhe Marles ranë dakord që ata duhet të koordinojnë strategjitë e të tre vendeve për vazhdimin e bashkëpunimit të ngushtë në mënyrë që të arrihet një Indo-Paqësor i lirë dhe i hapur.