Ish-komandanti i NATO-s me deklaratë të fortë: Perëndimi duhet të përgatitet për luftë

Disa reagime të tjera këtë mëngjes ndaj komenteve të mbrëmshme të Sekretarit të Jashtëm të Britanisë së Madhe se Rusia duhet të largohet nga e gjithë Ukraina.

Përshkallëzimi i dukshëm i qëllimeve ushtarake është mirëpritur si “qasja absolutisht e duhur” nga ish-zëvendës komandanti suprem i NATO-s në Evropë, gjenerali Sir Richard Shirreff.

“Duhet të ndiqet me burime të rëndësishme dhe duhet të bëhet në të gjithë aleancën, në tërësi,” thotë Sir Shirreff për BBC Radio 4’s Today.

Ish-komandanti ushtarak paralajmëroi se Putini mund të përgjigjet në mënyrë agresive, por argumentoi se ky përshkallëzim ishte i nevojshëm për të treguar se Perëndimi ishte serioz.

“Rasti më i keq është lufta me Rusinë. Duke u përgatitur për rastin më të keq, ka shumë të ngjarë të pengojë Putinin, sepse në fund të fundit Putini respekton forcën.”/albeu.com