Inteligjenca ukrainase: Kompania që prodhon tanke ruse ka pezulluar punën

Ushtria ukrainase raporton se një kompani që prodhon dhe riparon tanke ruse ka pezulluar punën në fabrikën e saj në rajonin qendror rus të Chelyabinsk për shkak të mungesës së pjesëve të importuara.

Në një deklaratë të postuar në Facebook, Shtabi i Përgjithshëm i Forcave të Armatosura të Ukrainës raporton se prodhuesit Uralvagonzavod i është dashur të ndalojë prodhimin në objekt “për shkak të mungesës së pranimeve të komponentëve të prodhimit të huaj”.

Kompania e informacionit dhe konsulencës ushtarake ukrainase Defense Express raporton se Uralvagonzavod ofron të vetmen fabrikë që kryen montimin e tankeve, shkruan BBC.

Kompania vazhdon të raportojë se prodhuesi përdor në mënyrë rutinore komponentë perëndimor.