Gjysmë milioni banorë mbesin pa energji elektrike, në Odesa

Gjysmë milion njerëz janë pa energji elektrike pas një problemi të madh në një nënstacion elektrik në Ukrainë.

Maksym Marchenko, një kolonel ukrainas, shkroi në Telegram duke thënë: “Një incident i rëndë ndodhi në një nga objektet energjetike të NPC Ukrenergo, i cili shkaktoi një zjarr. Për shkak të kësaj, rajoni i Odesa dhe qyteti i Odesa mbesin pa energji. Deri tani, pothuajse 500,000 abonentë nuk kanë energji elektrike.”

Janë marrë masat emergjente për eliminimin e pasojave të incidenteve dhe rifillimin e funksionimit të sistemit energjetik.

“Me kërkesën tonë, Ministri i Energjisë dhe kreu i Ukrenergo u dërguan urgjentisht në Odessa. Së bashku me ta, ata tashmë kanë mbajtur një takim urgjent të shtabit operativ për eliminimin e aksidentit dhe furnizimin me energji elektrike për konsumatorët,” kreu i tha administrata rajonale e qarkut Odesa./albeu.com


Shtuar 4.02.2023 18:32