Doza e tretë, CDC miraton përzirjen dhe kombinimin e vaksinave Moderna dhe J&J

Drejtoresha e Qendrës Amerikane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve Dr. Rochelle Ëalensky miratoi të enjten rekomandimet për doza përforcuese për vaksinat e koronavirusit Moderna dhe Johnson & Johnson, duke lejuar miliona të tjerë amerikanë të fillojnë të marrin vaksina përforcuese.

Ëalensky gjithashtu miratoi qasjen e përzierjes dhe kombinimit të vaksinave, duke thënë se njerëzit e përshtatshëm mund të zgjedhin cilindo vaksinë që dëshirojnë si përforcues.

Rekomandimi për dozën e tretë është për moshat

– 65 vjeç e lart

– 18+ që jetojnë në mjedise të kujdesit afatgjatë

– 18+ që kanë kushte themelore mjekësore

– 18+ që punojnë ose jetojnë në mjedise me rrezik të lartë./albeu.com

 


Shtuar 23.10.2021 15:26

Tags: , ,